Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 442
 İndirme 75
GÖRSEL KÜLTÜR VE MEDYA OKURYAZARLIĞI: Sanat Eğitiminin Kamusal Açılımı
2010
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Görsel kültür genel olarak tasarımsal ve estetik bağlamlar içinde düşünülen bir olgudur. Günümüzde görsellik kavramının görüntü üreten sistemlerve teknolojik araçlar sayesinde değişime uğradığını görmekteyiz. Bunu sağlayanetkili unsur olarak, medya ve ona ait teknolojiler gösterilmektedir.Sonuçta, görsel kültürü büyük ölçüde medya üretimlerinin oluşturması, sanateğitimi ile medya üretimlerini birlikte düşünme gereğini ortaya koymaktadır.Medya okuryazarlığı, görsel kültürün tüm sanatsal potansiyellerini anlama,değerlendirme, yorumlama, yansıtma ve alımlama süreçleri içinde önemlipedagojik bir konuma taşınmaktadır. Sanat eğitiminin kamusal açılımını sağlayan faktör olarak da dikkat çeken medya ve medya üretimleri, kitle kültürü eğilimleri açısından sanatsal motivasyonları etkileyebilecek potansiyellere sahiptir.Bu bağlamda, görsel okuryazarlık, medya okuryazarlığı, görsel kültür eğitimi,yaşam için sanat eğitimi ve medya eğitimi gibi pedagojik sahaların birbirleriyleetkileşimli olarak çağdaş sanat eğitiminin yeni doğrultularını oluşturduklarısöylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.369
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi