Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
SİYASAL ETKİ BAĞLAMINDA İLK DÖNEM LİSE FELSEFE DERS KİTAPLARINDA AHLAKSAL KONULARIN İŞLENİŞİ
2014
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ahlak, varlık, bilgi ve estetik konularıyla birlikte felsefenintemelçalışma alanını oluşturmaktadır. Zamanın ve ele alındığı toplumun yapısal şartlarına bağlı olarak bu konulardan bazıları ön plana çıkmış, bazılarının ise etkisiazalmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra liselerde okutulmak üzere yazdırılanFelsefe Ders Kitaplarında da benzer bir durum gözlenmektedir. Bu kitaplardatemel çalışma konuları olarak ahlak, metafizik ve estetik benimsenmiştir. Ancakbu konulara yaklaşım, daha ziyade onların birer doğa bilimi olarak kabul edilmesi şeklinde gerçekleşmiştir. Bu tutumda, o dönemde bilimsel çalışmalardahâkim bakış açısı olan Pozitivizmin etkili olduğu söylenebilir. Diğer bir etki de,yeni kurulan Cumhuriyetin sahip olduğu laik ve milliyetçi bakış açısıdır. Buçalışmada, Cumhuriyetin ilanından hemen sonra yazılmaya başlanan LiseFelsefe Ders Kitaplarındaki ahlaksal konuların nasıl işlendiği, dönemin siyasalyapısının bu duruma nasıl etki ettiği bağlamında ele alınmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.806
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi