Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 66
 İndirme 26
ÖĞRETMEN YETİŞTİRME PROGRAMLARINDAKİ DERS AĞIRLIKLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2017
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme programlarındaki ders ağırlıklarının karşılaştırılmasıdır. Çalışmanın amacı doğrultusunda, Dârulmuallimînden muallim mekteplerine, köy enstitülerinden ilk öğretmen okullarına, eğitim enstitülerinden eğitim fakültelerine uzanan bu süreç, ülkemizde bir öğretmen yetiştirme geleneğinin oluştuğunun göstergesidir. Bu nedenle tecrübe ve bilgi birikiminin, ideal öğretmeni yetiştirme politikasına dönüştürülmesi gerekmektedir. Ancak sıkça model değişiklikleri, yeni gelenin kendisinden öncekini tamamen yok sayması ve değişikliklerin uygulamaya dönüştürülememesi bizi hâlâ Türkiye’ye özgü bir öğretmen yetiştirme modelinin oluşmadığı sonucuna götürmektedir. Çalışmada, nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi kullanılmıştır. Elde edilen veriler üzerinden frekans, aritmetik ortalama ve yüzde dağılımlarına göre öğretmen yetiştirme programlarının ders ağırlıklarının karşılaştırması yapılmıştır. Bu kapsamda; eğitim yüksekokulu, eğitim enstitüsü, köy enstitüsü, öğretmen okulu, kız sanat yüksek öğretmen okulu, erkek sanat yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu, ticaret turizm yüksek öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulu, Gazi Eğitim Enstitüsü, yüksek öğretmen okulu ve eğitim fakültesi programlarının ders ağırlıkları karşılaştırılmıştır.Öğretmen yetiştiren fakültelerin programları; öğretmenlik bilgisi, özel alan ve genel bilgi derslerinin ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Ders ağırlıklarının ortalama dağılımları programlara göre farklılık göstermekle birlikte oransal olarak %50-60 alan bilgisi, %25-30 öğretmenlik meslek bilgisi ve %15-20 genel kültür derslerini içermektedir. Çalışmada elde edilen bulgular, eğitim politikacılarının ve öğretmen yetiştiren kurumların Türk eğitim sistemine özgü öğretmen yetiştirme programı geliştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir

Anahtar Kelimeler:

comparison of lesson weights in teacher growing programs
2017
Yazar:  
Özet:

the aim of this study is to compare lesson weights in teaching programs from the past to present, in line with the purpose of the study, from the dârulmuallimî to muallim works from village institutes to first teacher schools from educational institutes to educational faculties, this process is the indicator of the tradition of teaching a teacher in our country, and the ideal teacher of experience and knowledge should be transformed into the educational policy, but frequent model changes are not completely ignored from their own, and not to be converted to the implementation of changes, it still takes us to the study of a teacher training model specific to turkish teacher education in the study of education in the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of secondary education of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.369
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi