Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 787
 İndirme 78
 Sesli Dinleme 2
Matematik Öğretmen Adaylarının Matematiğin Günlük Hayat ile İlişkisi Hakkındaki Algı ve Görüşlerinin İncelenmesi*
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okul matematiğini öğrencilerin yaşamı ile ilişkili hale getirmek öğretmenlerin sorumluluklarından bir tanesidir. Bu çalışmanın amacı ortaokul matematik öğretmen adaylarının matematiğin gerçek yaşam ile ilişkilerine yönelik algı ve görüşlerini incelenmektir. Bu çalışma bir devlet üniversitesinin Matematik Öğretmenliği Programında öğrenim gören 152 ortaokul matematik öğretmen adayıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın verileri açık uçlu bir anket aracılığıyla toplanmıştır. Çalışmanın amacı kapsamında, araştırma yöntemi olarak nitel araştırma modeli benimsenmiştir. Çalışmanın bulguları öğretmen adaylarının matematiğin günlük hayatta kullanımı ile ilgili algılarının sınırlı olduğunu göstermiştir. Öğretmen adaylarının birçoğu matematiğin kullanıldığı gerçek yaşam bağlamı olarak  “alışveriş” bağlamını, gerçek yaşamda karşılarına çıkan/çıkabilecek matematik konuları olarak ise “oran-orantı” ve “açı” konularını ifade etmişlerdir. Diğer taraftan, çalışmanın bulguları öğretmen adaylarının gerçek yaşam problemlerini/bağlamlarını matematik derslerinde kullanmanın öğrencilere bilişsel anlamda çeşitli yararlar sağlayacağı görüşünde olduklarını göstermiştir. Bu çalışma öğretmen adaylarının matematiğin gerçek yaşam ile ilişkileri konusunda algılarının zenginleşmesine yardımcı olacak şekilde matematik öğretmen yetiştirme programlarının her sınıf seviyesinde farklı uygulamalara yer verilmesini önermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Mathematics Teachers' Candidates' Perceptions and Opinions on the Relationship of Mathematics with Daily Life*
2018
Yazar:  
Özet:

Relating school mathematics to the life of students is one of the teachers’ responsibilities. The aim of this study is to study the perceptions and views of high school mathematics teachers candidates on the relationships of mathematics with real life. This study was carried out with 152 high school math teacher candidates studying in a state university's Mathematics Teaching Program. The data of the study was collected through an open end survey. In the framework of the study, a quality research model has been adopted as a research method. The findings of the study showed that the teaching candidates’ perceptions about the use of mathematics in everyday life are limited. Many of the teaching candidates have expressed the context of “work” as the real life context in which mathematics is used, and the subjects of “orange” and “open” as mathematics subjects in real life. On the other hand, the findings of the study showed that teachers’ candidates believe that using their real life problems/bindings in mathematics courses will provide students with a variety of cognitive benefits. This study suggests that mathematics teachers training programs are included in different practices at each class level in order to help teachers candidates enrich their perceptions of mathematics’ relationship with real life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.741
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi