Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 135
 İndirme 20
KOZAN MUTASARRIF-I ESBAKI MUSA KAZIM’IN MAKALELERİ-II
2018
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin konusu mutasarrıf Musa Kazım’ın makaleleridir. Kaynaklarda biyografisi hakkında çok az bilgi vardır. Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. Kastamonu ve Ankara liselerinde öğretmenlik yapmıştır. Kozan’da mutasarrıf olarak çalışmıştır. Musa Kazım'ın altı basılı kitabı vardır. Bazı kitapları çeşitli nedenlerle basılmamış. Basılı makaleleri ise Tarih-i Osmani Encümeni Mecmuası (TOEM) yayınlanmıştır. Bu mecmuanın yardımcı üyelerinden birisidir. Musa Kazım Osmanlı tarihinin az bilinen veya yazılmayan konuları ile ilgilenmiştir. Musa Kazım’ın ana ilgi alanı Tarih Felsefesidir. “Tarih-i Osmanî Encümeni Mecmuası” ismiyle 1326/1911’de yayına başlayan mecmua 1339/ 1923’e kadar (1-77 cüz olarak) on üç sene yayınlanmıştır. Cumhuriyet’ten sonra isim değişikliği olmuştur. “Türk Tarih Encümeni Mecmuası” adıyla on dördüncü sene 1340/ 1924’ten itibaren yayınlanmaya başlamış, 1926’da on altıncı seneye kadar yayınına devam etmiştir. Bu arada derginin sayıları hem eski sayılar sürdürülerek hem yenileri verilerek yayınlanmıştır. 78’inci sayıya Cumhuriyet döneminde ilk basılan sayı olarak 1’inci sayı denilmiş, 95’inci sayı 18’inci sayı sayılmıştır. Musa Kazım bu dergide makalelerini yayınlamıştır. Tarih-i Osmanî Encümeni padişah iradesi ile kurulmuş bir encümendir yani akademik bir kuruldur. Encümen 1327 / 1332’de irade-i seniyye ile kurulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 259
Atıf : 243
2023 Impact/Etki : 0.118
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi