Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 274
 İndirme 37
 Sesli Dinleme 4
İLK ROMANI YAZMA ENDİŞESİ: CEVDET BEY VE OĞULLARI VE BUDDENBROOKLAR: BİR AİLENİN ÇÖKÜŞÜ ROMANLARINDAKİ EV SİMGESİ
2018
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlk yayımlanmış eseri olması nedeniyle Cevdet Bey ve Oğulları adlı romanın Orhan Pamuk’un külliyatında önemli bir yeri vardır ve bu romanın Thomas Mann’ın Buddenbrooklar: Bir Ailenin Çöküşü adlı eseriyle arasındaki dikkat çekici benzerlikler gösterir. Ne var ki, Pamuk’un kendisi Mann’dan olası etkilenişini ve genç bir yazar olarak yazarlara özgü endişelerini özellikle kurgu olmayan eserlerinde açık bir şekilde dile getirmektedir. Bu çalışma Pamuk’un 1905 ile 1970 yıllarını kapsayan Müslüman bir tüccar ailesinin konu edildiği Cevdet Bey ve Oğulları ile 1835 ile 1877 yılları arasında geçen, Alman bir tüccar ailesinin hikâyesini anlatan Buddenbrooklar romanları üzerinde durmaktadır. Her iki roman da karakterler, temalar ve edebi simgeler açısından paralellikler göstermektedir. Ancak, bu makalenin amacı aile fertlerini bir araya getiren ve farklı birkaç kuşağın yaşayış ve değişen değerlerini yansıtan ev simgesi incelemek ve bu simgeden yola çıkarak iki eser arasındaki benzerlikleri sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 348
Atıf : 566
2023 Impact/Etki : 0.097
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi