Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 34
Kentsel Dönüşüm Süreci İçerisinde Sanatın Konumu
2004
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Günümüz  uygarlığı kentler üzerinde yükselir. Bilim, teknoloji, felsefe ve sanatın doğduğu ve beslendiği yerler bu ortamlardır. Modern sanat bu anlamda kentsel bir sanattır. Kent yaşamındaki hız, hareket, karmaşa, göz alıcı çeşitlilik, teknolojik gelişmelerden yararlanma bu sanat anlayışının temeli sayılabilir. Bunun yanında toplumsal ve bireysel sıkıntılar, ekonomik sorunlar kent yasanımın diğer bir yanını oluşturur. 1960 sonrası yıllarda sanat ile günlük yaşam birlikteliği daha fazladır. Tüm bir kent yaşamı seyirlik hale gelmiş ve bu yaşam biçimi estetikleştirilmiştir. Bu çalışma, kent ve sanat arasındaki ilişkiyi ele almakladır. Anahtar Kelimeler: Modernizm,  Postmodernizm, Kent ve sanatı Abstract Today's civilialions raise on cities. The places which science. technology and an were born and influenced are ihese surroundings. In this sense, modern an is art of city. Speed, movement, chaos, striking diversity, availibitity of technological developments may be regarded as ihc grounds of this art. On the oilier hand, communal and individual difficulties, economic problems constitute the oilier faces of city life. The accompany of ad and daily life has increased rapidly after 1960. The whole city life has become an object of Spectacle and this life style has been acsthetical. This study deals with the relationship between the cits and art. Key Words: Modernism, Postmodernism. City and Painting

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.725
2023 Impact/Etki : 0.306
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi