Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 23
Türk Demokrasisine Müdahaleler/ Interventions To Turkish Democracy
2012
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası ilişkilerin iki kutuplu yapıda seyrettiği Soğuk Savaş döneminde Türkiye'deki iç politikanın da paralel bir konumda olduğu görülmekteydi. Soğuk savaş dönemindeki kutuplardan ABD tarafında yer almayı tercih eden Türkiye'de yaşanan bazı sorunlarda, bulunduğu tarafın zaman zaman desteğini aldığını zaman zaman ise tepkisini çektiğini ifade etmek isteyen çalışmada, Türk demokrasisine müdahale gibi görünen darbelerin uluslararası boyutları ve etkilerine yer verilecektir. Özellikle ülke liderlerinin tavırları ve ülke politikalarının Sovyet yanlısı olma durumunda tepki gösteren ABD'nin Türkiye iç politikasında ve demokratikleşme süreçlerindeki etkileri oldukça önem taşımaktadır. S. Hungtington'un demokratikleşme dalgaları ve ters demokrasi hareketlerinin de göz önünde bulundurulacağı çalışmada, Türkiye'deki ters demokrasi dalgaları olarak nitelenen darbeler ve uluslararası politikadan nasıl etkilendikleri üzerinde durulacaktır. Anahtar Kelimeler: Demokratikleşme dalgaları, darbeler, Türkiye, uluslararası ilişkiler, soğuk savaş Abstract It was seen that the domestic politics in Turkey was parallel to the two-pole structure of international relations during the Cold War. The article aim to express that Turkey, who preferred to take sides with the USA during the Cold War period, was supported by the USA as well as gotten reaction in some of the problems experienced. In this framework, it will be assessed the effects of coups and international dimensions of the Turkish democracy. The paper also addresses the effects of the USA on domestic policy and democratization process in Turkey especially at the times of pro-Soviet policies followed and pro-Soviet leaders were on duty.. S. Hungtington's waves of democratization and opposite of democracy movements will be considered in the article and mentioned on military coups which are described as the opposite of democracy waves in Turkey and how they were impressed within international policy. Key Words: Democratization waves, coups, Turkey, international relations, The Cold War

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.725
2023 Impact/Etki : 0.306
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi