Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 74
 İndirme 25
JOSEPH VON HAMMER-PURGSTALL’İN SULTAN II. MAHMUT METHİYESİ
2016
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

The first studies on the history of Turkish literature were made in Europe and the past of these studies dates back to the seventeenth century. One of these is the work titled The History of the Art of Ottoman Poetry written by Joseph von Hammer-Purgstall in 1836. The work was made known to the literary community for the first time by Mehmet Fuat Köprülü in No. 113 of the Hayat Mecmuası (Life Journal) dated 24 January 1929. In this article, Köprülü mentioned that the work by Hammer-Purgstall had appeared at the second-hand booksellers and moreover, the introduction had been translated to Ottoman Turkish by someone whose name was not revealed. The original name of the work titled The History of the Art of Ottoman Poetry, which was Geschichte der Osmanischen Dichtkunst bis auf unsere Zeit, was composed of four volumes and was published between 1836 and 1838. An important attribute of the book and from the aspect of also determining the scope of this study is the fact that within the work there is a methiye (laudatory poem) written in person by Hammer-Purgstall on 6 December 1835 for Sultan Mahmut II in the historical verse genre. The text, for which prosody was written with the pattern of mefâîlün mefâîlün feûlün, was composed of twenty-six couplets in the mesnevi (poem made up of rhymed couplets, each couplet being of a different rhyme) verse form and was written both in German and in Turkish. In this study, the subject work was evaluated from the aspect of content characteristics by comparing the German and Turkish sections.                                                       

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Türkiyat Mecmuası

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 2.632
Türkiyat Mecmuası