Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 107
 İndirme 33
PARİS BARIŞ KONFERANSI SÜRECİNDE (22 MART-10 NİSAN 1922) İTİLÂF DEVLETLERİNE SUNULAN BATI TRAKYA HAKKINDA İKİ MUHTIRA
2017
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

This paper aims to analyze two memoranda about Western Thrace prepared by two Western Thracian intellectuals and submitted to the Entente Powers in Paris Conference on 22 March 1922. The first two in the Turkish Prime Ministry Ottoman Archive were written by an intellectual named Haydar Beg. The first memorandum contains information about the geography, population, real estate, and historical buildings in Western Thrace. Western Thrace was an integral part of Edirne Province, and main feature of this first memorandum was to declare in favor of self-determination in Western Thrace in accordance with the principles of Wilson. The writer of the second memorandum, “Edirne Province and Eastern Turkey,” is Tahir Lütfi Beg. This memorandum demanded that Western Thrace should re-join Edirne Province. Both memoranda consider the future of Western Thrace as part of Turkey and ask that this should be notified to the Entente Powers. However, international conditions were a major obstacle to the fulfillment of this demand. Indeed, in the Treaty of Lausanne, Western Thrace was left with Greece, with a boundary of the River Maritza.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Türkiyat Mecmuası

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 2.630
2023 Impact/Etki : 0.06
Türkiyat Mecmuası