Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 140
 İndirme 39
LİBYA İÇ SAVAŞI VE KRİZ YÖNETİMİ
2018
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada,   genelde Arap Baharı ve özelde Libya İç Savaşı konu edilmiştir. Arap Baharı sürecinin Orta Doğu ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerini derinden etkileyişi, kriz yönetimi bağlamında değerlendirilmektedir. Bu yapılırken, modern devlet ve başarısız devlet kavramları söz konusu tartışmaya temel oluşturmaktadır. Buna göre, başarısız devlet olarak tanımlanan devletlerin, modern devletler sistemine tehdit olmaktan ziyade, modern devletler sistemini yeniden üreten asli unsurlar olduğu vurgulanmaktadır. Modern devlet iyiyi temsil ederken, başarısız devletin kötüyü temsil etmesi tesadüf değil, bir zorunluluktur. Bu zorunluluk dış müdahalelerin ardındaki motivasyonu da göstermektedir. Zira bir devletin başarılı olarak kodlanabilmesi ancak ve ancak başarısız bir devletin varlığına bağlıdır. Yukarıda belirtilen temel atıldıktan sonra, eldeki makale Libya İç Savaşını incelemeye gayret etmektedir.   Çalışma Libya İç Savaşını esas itibarıyla iki ana döneme ayırmaktadır. Buna göre ilk dönem, uluslararası müdahaleye kadar olan ve Kaddafi’nin devrilmesi ile son bulmaktadır.  Devamla, Kaddafi sonrası iktidar ilişkilerini içeren ve iç çatışmaların bir türlü son bulamadığı evre ise makalenin ikinci bölümünü oluşturmaktadır. Sonuç olarak, merkezî devlet otoritesinin yıkıldığı Libya örneğinde, iç savaşlar ya da iktidar mücadeleleri son bulmamış, krizlere yönelik barışçıl girişimler kadük kalmıştır.  Muhtemeldir ki mevcut durum merkezî devlet otoritesi tekrardan sağlanana kadar devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:

Libyan Civil War and Crisis
2018
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the Arab Spring and the Libyan Civil War. The deep interaction of the Arab Spring process with the countries of the Middle East and the north African countries is assessed in the context of crisis management. While doing this, the concepts of modern state and failed state are the basis for this discussion. Accordingly, it is emphasized that the states defined as a failed state are the original elements that rebuild the system of modern states rather than threaten the system of modern states. While the modern state represents the good, the failed state represents the evil is not an accident, it is an obligation. This obligation also shows the motivation behind external interventions. The fact that a state can be successfully coded depends only on the existence of a failed state. After the above-mentioned foundation was thrown, the handed article is trying to explore the Libyan Civil War.   The study divides the Libyan Civil War into two main periods. According to this, the first period ends with the overthrow of Kaddafi, which is until the international intervention.  The post-Kaddafi stage, which includes power relations and where internal conflicts can’t find any end, is the second part of the article. As a result, in the example of Libya where the central government authority collapsed, civil wars or power struggles have not ended, and peaceful efforts toward crises have remained unfinished. It is likely that the current situation will continue until the central government authority is re-established.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2019


2000




Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 777
2023 Impact/Etki : 0.185
Güvenlik Bilimleri Dergisi