Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 68
 İndirme 30
A Human Capital And Economic Growth: Comparative Analysis Of The Impact Of Knowledge And Health On Economic Growth In Nigeria And Turkey
2010
Dergi:  
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin zenginlikleri ya da fakirlikleri, beşeri sermaye durumlarına göre değerlendirilebilir ve değerlendirilmektedir. Gerek mikro gerekse makro seviyede ekonomik büyümeye katkıda bulunan temel beşeri sermaye bilgi ya da eğitim ve sağlıktır. Literatürde, eğitim ve sağlığın beşeri sermayenin belirleyicisi olarak ekonomik büyümeye katkı yaptığına dair görüş birliği vardır. Bu bildirinin amacı, Nijerya ve Türkiye'deki büyüme sürecini incelemek ve beşeri sermaye birikimindeki farklılıkların bu süreci götüren güç olup olmadığı sorusunu yöneltmektir. Bu karşılaştırmadaki temel nokta, 1970'lerin başında Nijerya'daki büyüme oranlarının Türkiye'ye göre daha yüksek olması idi. Fakat, tablolardan zamanla çıkan sonuç, Türkiye'nin giderek daha yüksek büyüme oranlarını ve bolluk seviyesini yakalaması olmuştur. Bu durumun oluşmasına beşeri sermaye birikimi farklılıkları ne ölçüde neden olmuştur? EKK ve Granger nedensellik teknikleri kullanılarak ve içsel büyüme modelleri çerçevesinde; sağlık beşeri sermayesinin Türkiye'de büyümenin önemli bir bileşeni olduğu saptanırken; Nijerya'da beşeri sermaye ve iktisadi büyüme arasında bir ilişkiye rastlanmamıştır. Dolayısıyla, Türkiye'deki daha yüksek beşeri sermaye birikimi, iki ülkede gözlemlenen iktisadi büyüme farklılıklarının önemli bir kaynağı olarak görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 1.676
2023 Impact/Etki : 0.261
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi