Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 497
 İndirme 66
GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE BİLGİ EKONOMİSİNİN BÜYÜME, YOKSULLUK VE GELİR DAĞILIMINA ETKİSİ
2018
Dergi:  
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş süreciyle birlikte teknolojinin, büyüme ve verimlilik artışında oldukça önem arz ettiği bilinmektedir. Teknolojik gelişmelere dolayısıyla, bilgi toplumuna adapte olamayan ülkelerin ise rekabet gücünün zayıfladığı, gelişmişlik açısından diğer ülkelerin gerisinde kaldığı düşünülmektedir. Bilgi toplumuna adapte olabilen ekonomilerin büyüme ve verimlilik artışını sağladığı ayrıca yoksulluğu azalttığı düşünülürken, gelir dağılımını bozduğu ileri sürülmektedir. Çalışmada 30 gelişmiş ve 27 gelişmekte olan ülke için 1990-2015 yılları arasında teknolojiyi temsilen kullanılan patent ve internet kullanıcısı yüzdesinin büyüme, yoksulluk ve gelir dağılımı üzerindeki etkisi; uzun dönemli nedensellik ilişkisini ve bu ilişkinin yönünü gösteren Canning ve Pedroni nedensellik analizi ile araştırılmıştır. Nedenselliğin istatistiki açıdan anlamlı olduğu gelişmekte olan ülkelerin tümünde patent ve internet kullanımı artışının yoksulluğu azalttığına dair bulgu elde edilmiştir. Ancak, patent ve internet kullanımının büyüme ve gelir eşitsizliği üzerindeki etkisi için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ortak bir etki bulunamadığı, ülke özelinde farklılıklar gösterdiği sonucuna ulaşılmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 1.676
2023 Impact/Etki : 0.261
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi