Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 16
SINIR GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINDA KAMU DİPLOMASİSİ
2015
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin Kürt sorunu uzun yıllardır devam eden bir iç sorundur. Kürtler,  Cumhuriyetin kurulması ile birlikte özne olan ulustan uzak olan milletlerin yaşadığı travmayışiddetli şekilde yaşayan toplulukların başında gelir. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca bir iç sorun olarak kanamaya devam eden Kürt sorunu özellikle Irak ve Suriye’deki istikrarsız yapıdan ve son zamanlardaki iç savaştan dolayı Türkiye’nin bir dış sorunu haline gelmiştir. Suriye’de 2011 yılından beri iç savaştan etkilenen halklar, istikrarın kaybolması ile bölgeleri kontrol etmeye başlayan silahlı terör örgütleri bu bölgelerde yaşayan diğer milletlere olduğu gibi Kürtlere de zarar vermişlerdir. Literatüre Kobani olayları olarak da giren 6 ila 7 Ekim’de Türkiye’nin güney illerinde meydana gelen kaotik ortamdan önce Türkiye’nin kamu diplomasisi çerçevesinde soruna nasıl yaklaştığı bu makalenin araştırma konusu olmuştur. Türkiye’nin Suriye sınırında meydana gelen olay ile Sınır Güvenliği Sorunu bu makalede birlikte ele alınacaktır. Oluşturulan hipotezler ile kamu diplomasisinin bu sorunu çözmede etkili olup olamadığı test edilecektir. Anahtar Kelimeler: Sınır Güvenliği, Kamu Diplomasisi, Kobani

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 409
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi