Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 88
 İndirme 33
2008 Küresel Finansal Krizinin Konvansiyonel Ve Faizsiz Bankacılık Kârlılıklarına Etkisi: Körfez Ülkeleri Üzerinden Karşılaştırmalı Bir Analiz
2018
Dergi:  
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

2007 yılında ABD’de konut piyasasında meydana gelen olumsuzluklar ciddi bir krize dönüşmüş, 2008 yılında küresel boyutlara ulaşarak başta ABD olmak üzere diğer ülke finansal sistemlerini derinden etkilemiştir. Körfez ülkeleri de küresel finansal krizden derin bir şekilde etkilenmiş ve finansal sistemlerinde önemli aksamalar yaşamıştır. Çalışma faizsiz finansın hızla gelişme gösterdiği ve dünya faizsiz finans sistemi içerisinde büyük payı olması sebebiyle Körfez ülkeleri üzerinden yapılmıştır. Çalışmanın amacı; faizsiz bankacılığın dayanmış olduğu ilkeler ve bu ilkeler doğrultusundaki uygulamaları kriz zamanlarında diğer bankalara göre olumlu anlamda farklılık oluşturduğunu somut verilerle ortaya çıkarmaktır. Bu düşünce ile 2008 küresel finansal krizinin, İslami finansın hızla geliştiği Körfez ülkelerindeki konvansiyonel ve faizsiz bankacılık üzerindeki etkisinin, bankaların kârlılıkları (net kârlılık, aktif kârlılık ve özsermaye kârlılığı) açısından karşılaştırmalı değerlendirmesi yapılmaktadır. Kullanılan finansal veriler; Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan olmak üzere beş farklı ülkeden toplamda onüç faizsiz, onüç konvansiyonel banka olmak üzere yirmialtı bankanın 2006-2012 arası yıllık raporlarından alınarak, karşılaştırma yöntemi ile bulunan oran ve katsayılar üzerinden değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 803
2023 Impact/Etki : 0.349
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi