Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 114
 İndirme 27
ELİT SPORCULARDA DURUMSAL GÜDÜLENME VE OPTİMAL PERFORMANS DUYGU DURUMU ARASINDAKİ İLİŞKİ
2013
Dergi:  
Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı elit sporcuların durumsal güdülenme düzeyleri ile optimal performans duygu durumları arasındaki ilişkinin incelenmesidir.Çalışmaya 167 erkek ( X yaş = 22.68, SS=3.33 yıl), 55 kadın ( = 22.16, SS=3.16 yıl) olmak üzere toplamda 222 ( X yaş X yaş = 22.55, SS=3.34 yıl) elit sporcu gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcıların, “Durumsal Güdülenme” düzeyleri “Durumsal Güdülenme Ölçeği” (Guay, Vallerand and Blanchard, 2000) ile belirlenirken, “Optimal Performans Duygu Durumları” için “Optimal Performans Duygu Durum Ölçeği” (Jackson and Eklund, 2004) kullanılmıştır. Verilerin analizinde sporcuların güdülenme düzeyleri ile optimal performans duygu durumları arasındaki ilişkiyi belirlemek için Pearson Momentler Çarpımı Korelasyon analizi kullanılmıştır.Yapılan analizler sonrasında, içsel güdülenme (r= .27; p<0.01) ve özdeşimle düzenleme (r= .30; p<0.01) ile optimal performans duygu durumu arasında istatistiksel olarak anlamlı pozitif ilişki ortaya konmuştur. Diğer yandan analizler, optimal performans duygu durumu ile dışsal düzenleme (r= -.27; p<0.01) ve güdülenmeme (r= -.27; p<0.01) arasında istatistiksel olarak anlamlı negatif ilişki olduğunu göstermiştir. Sonuç olarak, sporcuların güdülenme düzeyleri optimal performans duygu durumları üzerinde etkili olmaktadır. İçsel güdülenme optimal performans duygu durumunun oluşmasını kolaylaştırırken, dışsal güdülenme bu durumu engellemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The relationship between state-of-the-art stability and optimum performance in the elite sports
2013
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the relationship between the levels of state-of-the-art motivation of elite athletes and the optimum performance emotional conditions.The study included 167 men (X age = 22.68, SS = 3.33 years), 55 women ( = 22.16, SS = 3.16 years) and a total of 222 (X age X age = 22.55, SS = 3.34 years) elite athletes voluntarily participated. Participants’ “Status Intention” levels were determined by “Status Intention Scale” (Guay, Vallerand and Blanchard, 2000), while “Optimal Performance Emotional Status Scale” (Jackson and Eklund, 2004) was used for “Optimal Performance Emotional Status Scale” (Optimal Performance Emotional Status Scale). In the analysis of the data, the Pearson Moment Relationship Correlation Analysis was used to determine the relationship between athletes' motivation levels and optimal performance emotional conditions. Following the analyses, a statistically meaningful positive relationship was revealed between internal driving (r= .27; p<0.01) and homogeneity and regulation (r= .30; p<0.01) and optimum performance emotional state. On the other hand, analysis has shown that there is a statistically meaningful negative relationship between the optimum performance emotional state and external regulation (r= -.27; p<0.01) and non-driving (r= -.27; p<0.01). As a result, athletes’ motivation levels have an effect on optimal performance emotional conditions. While internal driving facilitates the formation of an emotional state of optimal performance, external driving prevents this condition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 878
Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi