Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 31
 Görüntüleme 74
 İndirme 23
KUŞAKLARARASI İLETİŞİM AÇISINDAN YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI: İLERİ YAŞ GRUBU ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2013
Dergi:  
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences
Yazar:  
Özet:

Yeni iletişim teknolojileri ve sunduğu olanaklar günümüzde giderek artan bir biçimde kitleselleşmektedir. Çocuklardan ileri yaş grubuna kadar pek çok kişi, yeni iletişim teknolojileri aracılığıyla birbirleriyle ve dünyayla iletişim kurmaktadırlar. Araştırma yöntemleri açısından da yeni bakış açılarının doğmasına neden olan yeni medyanın içeriği, iletişim literatürü açısından da pek çok araştırmanın konusu haline gelmektedir. Bu araştırmaların ise daha çok metne odaklandıkları görülmektedir. Oysa bu denli heterojen bir yapıyla karşımıza çıkar yeni medya kullanıcılarının okuma pratikleri de aynı şekilde farklılıklar göstermektedir ve analiz edilmelidirler. İzler-kitle araştırmalarında ise özellikle ileri-yaş grubunun okuma ve kullanımına yönelen araştırmalarda önemli bir eksiklik saptanmaktadır. Bu yazıda ileri yaş grubunun yeni iletişim teknolojileriyle olan ilişkisi derinlemesine mülakatlar yoluyla ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Böylelikle iletişim araştırmalarının çoğunlukla göz ardı ettiği medya kullanıcılarından ileri yaş grubunun kullanım pratiklerine ilişkin bir içgörü kazandırmak hedeflenmektedir. Çalışmanın sonucu, yeni iletişim teknolojilerini kullanan yaşlı nüfusun gündelik yaşamın (internet bankacılığı, hastaneler, e-devlet hizmetleri, yakınlarıyla iletişim, alışveriş vs.) pek çok alanında bu araçları etkin bir şekilde kullandığını göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Kuşaklararası İletişim, Yeni İletişim Teknolojileri, Medya Kullanım Pratikleri   USE OF NEW COMMUNICATION TECHNOLOGIES WITH A FOCUS ON INTERGENERATIONAL COMMUNICATION: ASSESSMENT OF OLDER AGE GROUP ABSTRACT Nowadays, new communication technologies and facilities provided by them are getting more popular So many people, from children to older age groups, interact with each other and the world through them. New media content by offering perspectives to new research mesthods has become the subject of enormous studies in communication literature. It is found that these researches mostly focus on the text. However, such a heterogeneous new media users' practices vary and should be analyzed. In the surveys on the audiences, a significant deficiency has been determined among older age groups practises. In this paper the relationship between the older age group and new communication technologies has been studied through in-depth interviews. The aim of this study is to provide an insight about about older age groups' practices that is mostly ignored by communication researchers. The result of this study shows that the older age group using new communication technology exploit effectively this tools in everydaylife (Online banking, hospitals, e-governance services, interpersonal communication with family, shopping). Keywords: Intergenerational Relationships, New Communication Technologies, Media Usage Practices

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
-
2013
Yazar:  
Özet:

Nowadays, new communication technologies and facilities provided by them are getting more popular; So many people, from children to older age groups, interact with each other and the world through them. New media content by offering perspectives to new research mesthods has become the subject of enormous studies in communication literature. It is found that these researches mostly focus on the text. However, such a heterogeneous new media users’ practices vary and should be analyzed. In the surveys on the audiences, a significant deficiency has been determined among older age groups practises. In this paper the relationship between the older age group and new communication technologies has been studied through in-depth interviews. The aim of this study is to provide an insight about about older age groups’ practices that is mostly ignored by communication researchers. The result of this study shows that the older age group using new communication technology exploit effectively this tools in everydaylife (Online banking, hospitals, e-governance services, interpersonal communication with family, shopping).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 2.075
2023 Impact/Etki : 0.182
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences