Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 251
 İndirme 48
 Sesli Dinleme 2
İnsan Doğası Üzerine Bir Tartışma: Hume ve Nietzsche
2015
Dergi:  
Dört Öge
Yazar:  
Özet:

On yedinci yüzyılın sonlarından on sekizinci yüzyılın ortalarına kadar, özellikle birçok Britanyalı filozof insan doğasına ilişkin kapsamlı bir felsefi tartışma içerisine girmiştir. Ancak bu dönemi takip eden yüzyılda söz konusu tartışma zamanla şiddetini yitirmiştir. Bu durumun ortaya çıkmasındaki önemli bir etken Nietzsche’nin insan doğası tartışmasına getirdiği eleştirilerdir. Bu yazıda özellikle on yedinci yüzyılın sonlarından on sekizinci yüzyılın ortalarına kadar kapsamlı bir şekilde tartışılan insan doğası tartışmasının tarihsel bir incelemesini yapacağım. İlk olarak insan doğasının bilimini kurmaya girişen filozofl ara değinerek, onların insan doğasına ilişkin görüşlerini ele alacağım. Daha sonra söz konusu filozofl arla aynı çizgide yer alan Hume’un insan doğasına yönelik düşüncelerini inceleyip, onun insan doğası ve tarih ile kurduğu bağlantıyı aydınlatmaya çalışacağım. Son bölümde ise Nietzsche’nin insan doğasının bilimini kurmaya girişen filozofl ara getirdiği eleştirileri gerekçeleri ile beraber ortaya koyacağım

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Dört Öge

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 520
2023 Impact/Etki : 0.091
Dört Öge