Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 54
 İndirme 19
KIRSAL TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YÖNETİLMESİNDE YEREL HALKIN ALGI VE TUTUMLARI. ÖDEMİŞ/BİRGİ ÖRNEĞİ
2018
Dergi:  
Doğu Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de turizm sektöründe yapısal değişim 1980’li yıllarda başlamış ve giderek bir gelişme göstermiştir. Turizmin ekonomik, sosyal, kültürel, politik ve psikolojik faktörler bazında olumlu veya olumsuz etkileri vardır. Özellikle yerel halkı etkileyen yönü çok yüksek olmakta ve oluşan algı bazen, turizmin gelişim yönünü de belirlemektedir. Bu çalışmanın amacı sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasıyla önemli bir turizm merkezi olan Birgi’de yaşayan halkın turizmi ne düzeyde algıladığını tespit etmek ve turizm etkisini oluşturan faktörler arasında hangilerinin daha çok ön plana çıktığını belirlemektir.                 Araştırmanın sonuçlarına göre katılımcılar; sahaya yapılacak turizm yatırımlarında yer alabilecekleri konusunda olumlu bir tutum sergilemişlerdir.  Turizmin planlamasında eksikliklerinin farkındadırlar ve yerleşmede turizmle ilgili yapılacak bütün planlamalarda ekonomik-çevre ilişkisi ne vurgu yapılmıştır. Planlamada yerel halkın beklentisi; işletmelerin sayısının artırılması, ulaşım tanıtım ve pazarlama konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Özellikle yeni tesislerin açılması, kamu hizmetlerinin artırılması isteği, turizmin ekonomik boyutu ile de doğrudan ilişkilendirilebilecek bir algı yönüdür. Katılımcıların yarıdan biraz fazlasının, tarihi dokunun bozulacağı/ çevre kirliliğinde oluşan olumsuz algıları; halkın bu nokta da belli tutuma sahip olduğu sonucunu ortaya koymaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Doğu Coğrafya Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.010
Atıf : 2.544
2023 Impact/Etki : 0.095
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
376/520

Doğu Coğrafya Dergisi