Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 41
 İndirme 15
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN DERS ESNASINDA DERS DIŞI İNTERNET KULLANIM DAVRANIŞLARI İLE AKADEMİK GÜDÜLENME DÜZEYLERİNİN ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin üniversite öğrencilerinin siber aylaklık davranışları ile akademik güdülenme düzeylerini çeşitli demografik, akademik ve internet kullanım değişkenleri açısından incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu Gaziantep’te bulunan 1 devlet, 1 vakıf üniversitesinin farklı fakültelerinde eğitime devam eden 1., 2., 3., ve 4. sınıflarına devam eden 331’i (%74,7) kadın; 112’si (%25,3) erkek olam üzere toplamda 443 kişi oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında “Siber Aylaklık Etkinlikleri Ölçeği” (SAEÖ), “Akademik Güdülenme Ölçeği” (AGÖ) ile araştırmacı tarafından geliştirilen “Kişisel bilgi Formu” kullanılmıştır. Değişkenler arasındaki ilişkileri incelemek için ‘Pearson Momentler Çarpım Korelasyon Katsayısı’ tekniği, akademik güdülenme ve siber aylaklığı yordayan değişkenleri belirlemek için ise regresyon analizi kullanılmıştır. Ayrıca cinsiyet değişkeninin akademik güdülenme ve siber aylaklık üzerindeki etkisini incelemek için T-testi, yaş ve sınıf düzeyleri değişkenlerinin akademik güdülenme ve siber aylaklık üzerindeki etkisini incelemek için ise varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Erkeklerin kadınlara göre daha fazla siber aylaklık etkinlikleri gösterdiği ve daha yüksek akademik güdülenme düzeylerine sahip oldukları bulgusuna ulaşılmıştır. Sınıf değişkenine göre anlamlı bir farklılık görülmemiştir. Genel not ortalaması ve günlük internet kullanım süresinin akademik güdülenme üzerinde yordayıcı gücünün olduğu belirlenmiştir.İnternet kullanım becerisi, internet kullanım süresi, internete olan ilgi ve akademik güdülenmenin  siber aylaklık davranışlarını anlamlı düzeyde yordadıkları görülmüştür. Diğer değişkenlerin (genel not ortalaması, kariyer planı) siber aylaklık davranışları anlamlı düzeyde yordamadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 135
Atıf : 761
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences