Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 501
 İndirme 76
 Sesli Dinleme 5
KARADENİZ’E KIYIDAŞ DEVLETLER AÇISINDAN MONTRÖ SÖZLEŞMESİ’NİN SAĞLADIĞI DENGE REJİMİ
2016
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk boğazlarından geçiş, tarih boyunca anlaşmalarla düzenlendiğinden ahdi bir düzene tabidir. Bu antlaşmalarda, özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde Türk Boğazları Stratejik bir mevki ve politik bir araç olarak ön plana çıkmıştır. Bu antlaşmalar sırasıyla; 1774 tarihli Küçük Kaynarca Antlaşması, 1809 tarihli Kale-i Sultaniye (Çanakkale) Antlaşması, 1829 tarihli Edirne Antlaşması, 1841 tarihli Londra Boğazlar Antlaşması, 1856 tarihli Paris Antlaşması, 1871 tarihli Londra Antlaşması, 1923 tarihli Lozan Antlaşması, 1936 tarihli Montrö Boğazlar Sözleşmesi’dir.  Montrö Boğazlar Sözleşmesi 29 Madde, 4 Ek ve 1 Protokolden oluşmaktadır. Montrö Sözleşmesi Türkiye’ye boğazlara yönelik egemenlik haklarını artırırken 1936 yılından bugüne 80 yıl boyunca boğazlardan geçiş ve ulaşımı düzenleyenuzun ömürlü antlaşma olma özelliğini taşımaktadır. Montrö Sözleşmesi'nin temel amacı Karadeniz'e kıyıdaş olan Ülkelerin (Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan) güvenliğinin sağlanmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.584
2023 Impact/Etki : 0.274
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi