Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 826
 İndirme 96
BOKO HARAM TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN SWOT ANALİZİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

  Batı tarzı modern eğitime karşı olmayı kendisine temel amaç edinen Boko Haram terör örgütü, Nijerya'nın kuzeydoğusunda sık sık eylemler yaparak dünya gündemine oturan bir örgüt olmuştur. Özellikle ülkenin az gelişmiş kuzey eyaletlerinde etkinlik gösteren örgüt, ülkenin tamamında şeriat yönetimini amaçlamaktadır. Örgüt, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki sosyoekonomik durumdan faydalanarak taraftar kazanmaktadır. Afrika’nınkalabalık ülkesi Nijerya, örgütle mücadelesinde bazen uzlaşı yolunu seçse de genel itibariyle silahlı mücadeleyi tercih etmektedir. Nijerya hükümeti, şimdiye kadar her iki seçenekle de çözüme ulaşamamıştır. Silahlı mücadelede sonuç alamamasının pek çok teknik nedeni bulunmaktadır. Diğer yandan, uzlaşı yolunda başarıya ulaşamaması ise barış sürecinin gereklerini yerine getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Bölge halkı ise sadece örgütün eylemlerinden dolayı değil, güvenlik güçlerinin hukuksuz fiillerinden dolayı da mağdur olmaktadır. Çatışmanın çözülmesinde katkı sağlamak üzere ilk atılacak adım, bir durum analizi yapmaktır. Bunu gerçekleştirmenin yollarından biri, SWOT analizi yöntemini kullanmak olabilir. Bu yöntem sayesinde, barışa giden yolda atılacak adımların tespiti sağlanabilir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 19
Atıf : 7
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies