Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 937
 İndirme 117
Neorealizm, Neoliberalizm, Konstraktivizm ve İngiliz Okulu Modellerinde Uluslararası Sistemsel Değişikliklere Bakış
2015
Dergi:  
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Ulusların arasındaki ilişkilerin sebep ve sonuçlarını inceleyen uluslararası ilişkiler kuramı; kendi doğuşunu 1648 Westphalia Antlaşması olarak kabul etmektedir. Uluslararası ilişkileri Westphalia Antlaşması’ndan bugüne kadar birçok kırılmaların da etkisi ile açıklamak giderek zorlaşırken birim, yapı ve süreç arasındaki ilişkileri analiz etmek de güçleşmiştir. Bunun sebebi ise uluslararası ilişkilerin hem kapsadığı alan hem de ilişkiyi anlamlı kılan kurucu öznelerinin gün geçtikçe daha geniş bir yelpazede temsil ediliyor olmasıdır. Disiplinin ortaya çıktığı ilk dönemlerde hâkim olan idealizm ve realizm tartışmaları zaman ilerledikçe ve uluslar arası ilişkiler de daha sofistike bir hal aldıkça; disipline neorealizm, neoliberalizm, konstraktivizm gibi yeni kavramlar katılmıştır. Uluslararası ilişkilerin bu ve benzeri kavramlarla zenginleşmesi aynı zamanda mevcut olguların yorumlanışı noktasında da tartışmaları beraberinde getirmiştir. Gelinen nokta itibariyle de uluslararası ilişkiler disiplini içinde barındırdığı zenginlikle olayları tekil bakışlardan arındırarak daha çoğulcu bir bakış açısıyla değerlendirme imkânına kavuşmuştur. Bu çalışmada neorealizm, neoliberalizm, konstraktivism ve İngiliz Okulu modellerinin uluslararası sistemsel değişiklere bakışı tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 19
Atıf : 7
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies