Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 41
Urla Kamanlı Hammam
2012
Dergi:  
Sanat Tarihi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapı, cami, sıbyan mektebi, türbe, çeşme ve hamamdan meydana gelen Yahşi Bey Külliyesi kapsamındadır. Urla Kamanlı Hamamı, kuzey-güney yönünde uzanan dikdörtgen planlıdır. Yapı plan şeması ile enine sıcaklıklı çifte halvetli plan tipindedir. Hamamın kitabesi yoktur. Yapı karakteristik mimari özelliklerinden; kare alanı kubbeli, bir tarafı tonozlu ılıklık mekanı, mukarnas süslemeli pandantifleri ve çeşme nişi ile sıcaklık mekanı, Türk üçgeni ve tromp geçişlere sahip halvet hücreleri ile XV. yüzyıla tarihlenebilir. Yapı bugün işlevsizdir. Yapının özgün dokusu korunarak işlev kazandırılması yönünde bazı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışma kapsamında yapıdan gelen izler ve Anadolu Türk hamam mimarisinin örnekleri karşılaştırılmıştır. Ulaşılan veriler, hamamın rölöve-restitüsyon-restorasyon projelerinde kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2012
Yazar:  
0
2012
Yazar:  
Özet:

The building was situated in Yahşi Bey Complex, which was composed of a mosque, a primary school, a tomb, a fountain and a bath. Urla Kamanlı Hamamı has a lengthwise rectangular plan, extending along an axis in the north-south direction of the main spatial components. The building can be evaluated within the plan type that is elongated rectangular sıcaklık with domed central unit and two halvets. The bath has no inscription. It can be dated to the 15th century according to its architectural characteristics that are the square planned domed ılıklık space extending to a vaulted unit to one side, the muqarnas decorated pendentives and fountain niche on the main sıcaklık space, and the belts of Turkish triangles and lobed squinches at the corner of the halvets. The building is functionless today. Structure of the authenticity projected some studies have been carried for gain function. In this work, it compared with trace of the structure and examples of Anatolian Turkish bath building. The date used in surveyrestitution-restoration project of the bath

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sanat Tarihi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 1.134
2023 Impact/Etki : 0.25
Sanat Tarihi Dergisi