Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 103
 İndirme 31
Orta Öğretim Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinde Geleneksel Türk El Sanatları Eğitiminin Yeri Ve Önemi
2013
Dergi:  
Sanat Tarihi Dergisi
Yazar:  
Özet:

                Bu araştırmada, ortaöğretim kurumları arasında özel bir yeri olan, Türk kültür ve sanatının dünü, bugünü ve geleceği açısından önemli misyonlara sahip Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin Resim Bölümü eğitim programı konu edilmiştir. İlk olarak 1989-1990 eğitim-öğretim yılında “Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi” olarak açılan kurumun adı daha sonra “Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi” şeklinde değiştirilerek eğitim ve öğretim programlarına da yeni bazı bölüm ve içerikler eklenmiştir.  Çalışmada amaçlanan : Resim ve Müzik olarak iki alanda eğitim veren Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri örneğinde, Ortaöğretim Resim bölümlerindeki eğitim-öğretim programlarının içeriğini, gelenek-gelecek, ulusal miras ve çağdaş değerler açısından değerlendirmek milli kültür bilincinin kazandırılması, milli unsurların korunması ve geleceğe taşınmasında Ortaöğretim Kurumları’nın görev ve sorumlulukları çerçevesinde, “Geleneksel Türk Sanatları”nın eğitim-öğretim programlarında yer almasının gereği ve önemi konusuna dikkat çekmektir. Araştırma kapsamı dışında tutulmakla birlikte, geleneksel-gelecek bağlamında bu çalışmada ortaya konulan genel çerçevenin, farklı disiplinlere sahip olan diğer bazı alanlar için de belirleyici olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Importance and Place Of Education Traditional Turkish Arts In Secondary Of Anatolian Fine Arts High Schools
2013
Yazar:  
Özet:

Training Programme of Painting Department in Anatolian Fine Arts High Schools, which have an important place among secondary schools and have a significant mission in terms of past, present and future of Turkish culture and art, has been the subject in this study. The institution, which was first opened in 1989- 1990 academic year with the name of “Anatolian Fine Arts High School”, was later changed as the “Fine Arts and Sports High School” with some parts and content additions in its education and training programme. In the study, it is intended: In the example of Anatolian Fine Arts High School that gives education in two areas- Painting and Music, to evaluate the content of secondary schools’ painting departments’ education and training programmes in terms of traditionfuture, and national heritage and contemporary values; within the framework of duties and responsibilities of Secondary Education Institutions, to draw attention to the necessity and importance of Traditional Turkish Handicrafts in education and training programmes in order to create a national cultural awareness. Though excluded from the study, it is thought that the general framework laid out in the context of traditional future in this study, might also be decisive for some other areas having different disciplines

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sanat Tarihi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 1.119
Sanat Tarihi Dergisi