Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 58
 İndirme 14
Geleceğe Miras Olarak Bırakılan Bir Kırsal Kalkınma Projesi: Atatürk'ün İdeal Cumhuriyet Köyü
2017
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kalkınma politikalarında devleti kalkındırmak demek köyü ve köylüyü kalkındırmak olarak ele alınmıştır. Çünkü nüfusun % 80’i köylerde yaşamaktadır ve Türkiye bir köylü devletidir. Atatürk, Türkiye’nin gerçek bir şekilde çağdaşlaşması için; “her şeyiyle çağdaş köyler” kurulmasını istemektedir. Bu amaçla bizzat ideal “Cumhuriyet Köyü Projesi”ni geliştirmiştir. Bunda amaç çağdaş ve çevreci bir köy yaratmaktı. İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi ile Atatürk’ün kafasındaki düşünceler şunlardır; eğitime, bilime, kültüre, sanata, ekonomiye önem verilen, sosyal imkanların çok fazla olduğu çağdaş ve çevreci bir köy yaratmak, köylünün rahat koşullarda yaşamasını ve bilinçlenmesini sağlamaktır. Bu proje uygulandığı takdirde Türkiye’de aşiret, tarikat eksenli feodal yapı yok edilecek, kalkınma ve aydınlanma tabandan başlayarak, merkezinde insan, çevre ve hayvan olan çağdaş bir proje gerçekleştirilmiş olacaktı. Bu çalışma, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk toplumunu çağdaşlaştırmak için öngördüğü projelerden birini; “İdeal Cumhuriyet Köyü” projesini ele almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 446
2023 Impact/Etki : 0.2
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi