Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 70
 İndirme 42
Descartesçılığa Karşı Vico: Yeni Bilim ve Tarih
2014
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giambattista Vico is philosopher, legist and historian of 18th century when 17th century of scientific revolutions takes place and their impact continues strongly. New Science, as a literary work, is considered as Vico's one of the most important works in which he discussed history as a science and put forward its principles. Vico has made a significant contribution to the history of thought, and he has brought innovations and original ideas to the history of philosophy and history of science. The objective of this study is to examine the determinants of Vico’s history of thinking and its theoretical background. In this framework, in the context of the fundamental problems of philosophy of history, Vico’s science and method concepts will be discussed. Vico's major work, "The New Science" will be used as the main source in the research. It will be important to understand how Vico wanted to reveal “new science” within a century dominated by the natural sciences

Anahtar Kelimeler:

vico new science and history against descartes
2014
Yazar:  
Özet:

copyright © 2019. all rights reserved

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 311
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi