Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 1.510
 İndirme 112
TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İDEOLOJİ UNSURU OLARAK KULLANDIĞI BAZI DİNÎ KAVRAMLAR
2014
Dergi:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Yazar:  
Özet:

Güvenlik ihtiyacı kişilerin ve devletlerin varlıklarını devam ettirebilmeleri için hayati öneme sahiptir. Türkiye’nin güvenliği açısından iç güvenliği tehdit eden terör olayları dünyadaki diğer devletlerde olduğu gibi varlığını devam ettirmektedir. Günümüzde de inanç özgürlüğü, temel insan hakları arasında yer almaktadır. Dini duygular radikalizme alet olmayacak şekilde, sıhhatli dini ve ilmi bilgilerle sürekli beslenmelidir. Bu yapılmadığı takdirde bazen dinin yasadışı şiddete araç olarak kullanılması, bazen de ekonomik, şahsi, siyasi emellere alet edilmesi şeklinde inancı kötüye kullanma görülebilecektir.   Teröristler, ideolojik çizgideki çeşitli fikir, düşünce ve inanç sistemlerini referans olarak kullanmakta, bu yolla da kendileri açısından eylemlerine ve hedeflerine meşruiyet kazandırmaya çalışmaktadırlar. Günümüzde dini motifli terör örgütleri, bir kısım dini bilgileri dinin özünden ve bütünlüğünden kopararak, parçacı bir yaklaşımla klişeleştirip, sloganlaştırıp meşruiyet kaynağı olarak kullanmaktadırlar. Türkiye İslâmi değerler ile siya­set arasındaki sorunların nasıl ele alınacağı konusunda Selçuklu ve Osmanlı uygulama birikimleri ile örnek model haline gelmiş bir ülkedir.   Bu çalışma; giriş den sonra bazı temel kavramlar, terör örgütlerinin genel yapısı, dayandığı ideolojiler, radikal dini terör örgütleri, dini motifli terörün dış nedenleri arasındaki fikir akımları ve bazı kavramlar alt başlıkları ile genel değerlendirme ve sonuç kısmından oluşmuştur. Bu çalışma bir alan araştırması değildir. Araştırmada ikinci kaynaklar üzerinden “betimsel araştırma yöntemi” kullanılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 1.039
2023 Impact/Etki : 0.133
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi