Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 47
 İndirme 27
VERGİ İDARESİ VE SİYASİ YÖNETİM ALGISININ VERGİ AHLAKINA ETKİSİ: ANKET ÇALIŞMASI
2015
Dergi:  
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Vergiler her ne kadar toplumsal bir hizmetin karşılığı olsa da bireylerin kullanılabilir gelirlerinde, servetlerinde ve harcamalarında daralmalara neden olmaktadır. Bundan dolayı vergiler genellikle bireyler tarafından bir yük olarak görülmekte ve hoş karşılanmamaktadır. Mükelleflerin vergiye karşı tutum ve davranışlarının belirlenmesinde önemli bir rolü olan vergi ahlakı, vergi ödeme konusundaki içsel bir motivasyon olarak tanımlanmaktadır. Mükelleflerin vergilemeye bakışlarında önemli bir etkiye sahip olan vergi ahlakı birçok faktör tarafından etkilenmektedir. Çalışmamızda devlete duyulan bağlılık ve güven, demokrasi düzeyi ve yönetim yapısı, vergi idaresinin etkinliği, vergi denetim ve cezaların etkinliği ve vergi sisteminin karmaşıklığı gibi vergi idaresi ve siyasi yönetim algısı faktörlerinin vergi ahlakı üzerindeki etkileri anket yöntemiyle analiz edilmiştir. Analiz sonucunda, vergi ahlakı ile devlete duyulan bağlılık ve güven, demokrasi düzeyi ve yönetim yapısı, vergi idaresinin etkinliği, vergi denetim ve cezaların etkinliği ve vergi sisteminin karmaşıklığı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişkisi olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

tax moral impact of tax administration and political management perception survey work
2015
Yazar:  
Özet:

although taxes are equivalent to a social service, individuals cause contractions in their wealth and expenses in their available income, taxes are often seen as a burden by individuals and are not pleasantly welcomed taxpayers are defined as an internal motivation on taxpaying taxpayers, which is an important role in determining tax attitudes and behaviours, and tax morality in our study affected by many factors of the tax morality and trust democracy level and management structure tax management activity, as a result of auditing and tax awareness of the tax management system, as a result of the tax awareness and legal impact of the tax level of the tax and the tax and the legal impact of the political auditory and the legal impact of the tax management system, as well as a result of the tax awareness of the tax awareness of the tax and the tax awareness of the tax awareness of the tax and the tax management and the tax and the tax and the tax and the tax and the tax and the tax and the tax awareness of the tax awareness of the tax awareness of the tax and the tax management and the tax and the legal impact of the tax management and the tax and the tax and the tax and the tax and the tax and the tax awareness of the tax awareness of the tax

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 178
Atıf : 948
2023 Impact/Etki : 0.1
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi