Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 57
 İndirme 20
16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumunda Recep Tayyip Erdoğan’ın Sosyal Medyadaki Görsel İmajı Üzerine Bir Analiz
2018
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de siyasi seçimlerde uygulanan stratejilere bakıldığında, stratejilerin hayata geçirilmesi için kullanılan mecralar farklı partilerde benzerlik gösterebilmektedir. Ancak 21. yüzyılla beraber, yeni iletişim teknolojileri, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sosyal hayatı doğrudan etkileyebilecek duruma gelmiş ve siyasal iletişimde kullanılan ana mecralardan biri olmuştur. Özellikle sosyal medya, kullanan kişi sayısı ve sahip olduğu özellikleri nedeni ile yeni dönemin çok önemli bir siyasi taktiği haline gelmiştir. 2000’li yıllardan sonra da Türkiye’deki partiler de bu önemli taktiği stratejilerininönemli parçalarından biri olarak düşünmektedir. Son yıllarda bunun örneklerine sıklıkla rastlanmaktadır. Bu çalışma Türkiye’de siyasal iletişim sürecinde sosyal ağlarda neler yapıldığı temel düşüncesi ile ortaya çıkmıştır. Çalışmanın amacı; 2017 yılında Türkiye’de yapılan başkanlık sistemine yönelik referandum sürecinde, sosyal ağlarda Recep Tayyip Erdoğan’ın görsel imajının nasıl yansıtıldığını ortaya koymaktır. Çözülmeye çalışılan temel sorunsal ise;  bir siyasi liderin sosyal ağlardaki fotoğraflarındaçok nelerin öne çıkarıldığını belirlemektir. Sorunsalın çözümlenmesi için, yapısal uygunluğu ve Türkiye’de kullanıcı sayısı bakımından ilk sıralarda yer alan Facebook ve Instagram isimli sosyal ağlarda Recep Tayyip Erdoğan’ın görsel kimliğinin nasıl yansıtıldığı, göstergebilimsel analiz yöntemiyle irdelenmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal ağlarındaki fotoğraflarında; mavi, kırmızı ve beyaz renkler, pozitif imaj oluşturabilecek beden dili, çoğunda takım elbiseli bireysel görüntüsü (çok azında seçmenle birlikte) ve tebessümü öne çıkarılmıştır. Ayrıca fotoğraflarda Recep Tayyip Erdoğan ana karakter olarak kullanılmış ve sadelik benimsenmiştir. Bu doğrultuda Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum sürecinde sosyal ağlarda görsel imajının profesyonel bir şekilde yönetildiği ve seçim sürecini pozitif yönde etkileyebilecek karelerin paylaşıldığı görülmüştür.  

Anahtar Kelimeler:

april 16, 2017 in the constitutional referendum, a analysis on the visual image in the social media of recep tayıp erdoğan
2018
Yazar:  
Özet:

the mecras used for the realization of strategies applied in political elections in turkey can show similarity in different parties, but with 21 centuries, new communication technologies have been able to directly influence social life in turkey and have been one of the main media used in political communication, and the number of people using social media, and the image of the new era has become a very important political plug, after the years of 2000, the parties in turkey also think of the strategies of this important plug in, as one of the leading parts in the social sector, and the number of visual problems in the social network, which is often reflected in the main areas of the social problems in the social network, and the main areas of the political work of the social problems in the social problems in the social relations in the social work of the social relations in turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 551
Atıf : 4.965
2023 Impact/Etki : 0.259
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi