Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 68
 İndirme 28
AN EXPLORATORY STUDY ON INTERCULTURAL PHENOMENON: INTERVIEW WITH ERASMUS STUDENTS
2017
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Taking the reality of necessity for promoting the dialogue between cultures and civilizations into consideration a growing body of literature has emphasized the demand and the role of the intercultural sensitivity in our increasingly globalized and mobile world. Study abroad programmes are expected to become primary factor to promote interculturality. Although cultural travels are significant drivers for combating cultural prejudice, it is still a subject of debate whether student mobility has actually potential to cross boundaries and engage in cross cultural interactions. When dealing with a foreign culture in abroad the students, bringing their cultural memory with them, are supposed to tolerate themselves and the others with whom they don’t share a common cultural background. In this respect this study tries to reveal the role of Erasmus to promote students intercultural sensitivity, students’ prejudices and their tendency to move from ethnocentric to ethnorelative perspective, to cause students make self analysis and make discussion on experiences about cultural bias and handling cultural diversity and to display students’ expectations and to what extent they get them. For the purpose of gaining information the researcher has interviewed 20 Erasmus students. Offering interview questions by way of email, the researcher intends to analyse how the students handle cultural diversity, stereotypes and make self-analysis on their experience of cultural threads. Key words: Intercultural sensitivity, stereotype, Erasmus programme, cultural prejudice

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.412
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi