Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 894
 İndirme 105
Türkiye’de Terörün Sosyo-Ekonomik Nedenlerinin Bölgesel Analizi: Panel Veri Analizi
2016
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde askeri müdahalelerden ziyade politik, ekonomik ve sosyal koşulların tehdidi altında ekonomik manipülasyonlar yapılarak etnik hassasiyetler terörizm faaliyetleri için istismar edilebilmektedir. Terörizmin literatürde sıklıkla bahsedilen politik, ekonomik ve sosyal nedenleri olmakla beraber bu nedenlere rağmen aksi durumlarda yaşanmaktadır. Bu çalışmada, TÜİK tarafından belirlenmiş olan “Alt Bölgeler”e ait veri seti kullanılarak panel veri regresyon analizi yapılmıştır. Analiz sonuçları okullaşma oranı, istihdam, sanayi üretimi ve ihracatın yanında birim ve zaman etkilerinin Türkiye’de gerçekleşen terör olaylarının açıklanmasında önemli ve istatistiki olarak anlamlı etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Birbirleriyle benzer kategorilerdeki alt bölgelerin bazılarında terör olaylarının sıklıkla yaşanmasına rağmen bazılarında hiç yaşanmıyor olması bunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Diğer taraftan bazı yıllar terör faaliyetleri neredeyse tamamen dururken, bazı yıllar ciddi artışlar göstermektedir. Bu bulgular Türkiye’de terörün, literatürde değinilen nedenlerinin yanında, farklı motivasyonlarının da olabileceğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.976
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi