Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 20
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE AKHAMENİD, MED VE POST-URARTU DÖNEMİ’NDE KÜLTÜREL DEĞİŞİM
2016
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Özet:

Achaemenids, which is the world’s biggest empire for more than 200 years between 550 and 331 BC. The main settlement is the territory, which is equal to Persian province today, in the northwest of Persia high plateau, Parsa, in the north of the Persian gulf. The major capitals such as Persepolis, Ecbatana, Susa, Behistun and Babylonia, and the inscriptions found in significant kingdom centers reveal that Achaemenid Kingdom is the heir to thousands-year history of Mesopotamia. We define Late Iron Age (LIA) as a period including the dates of the fall of Urartu and Achaemenid dynasty (645/625-330 BC). It consists of two phases; the first phase known Post-Urartian and Media (645/625-550 BC) and the second phase defined as Pers-Achaemenid domination (550-330 BC). LIA ceramics show peculiar characteristics in surface processing, technic and form. The potteries are the products of a new tradition and culture. Urartu’s monochrome and shiny red lining ceramics give place to a new type of pottery which has got thick cream lining and which can be designed in different forms such as monochrome, bichrom and polychrome. However, we do not know much about the relationships between the end of one’s ceramic tradition and the other’s beginning because of few data between the fall of Urartu state and the period when dyed pottery rises with Achaemenid.

Anahtar Kelimeler:

Cultural Change In The Post-urartian, Median and Achaemenid Periods Of Eastern Anatolia
2016
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
AMİSOS

Alan :   Filoloji; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 202
2023 Impact/Etki : 0.069
AMİSOS