Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 38
Collective identity and traumatic memory in the cinematic expression
2017
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

The present article is an analysing work to the role of the cinematic production in the expression of traumatic memory and cultural identity, in the postcolonial North African societies. Following the cultural production and postcolonial theoretical framework, I try to investigate the way films as a form of visual art production enables the reconstruction of the past and recalls historical narratives. Analysing meanwhile the interconnection of the concepts of identity and memory the article focuses on their expression of the cultural productions. In a second level I specify the conceptual study to the “traumatic memory” and “cultural identity”, and I tried to explain the cinematographic tools explored in the construction of the remembered collectivity. The Lion of the Desert: Omar Muhtar being one of the rare films testifying the north African colonial history that reached an international fame, was the cinematic example followed to understand the way the visualization of cultural elements assure effective recall to the past and presents an alternative form of building the meaning and rebuilding the symbolism of the Hero to revive the collective and cultural memory in an intergenerational frame.

Anahtar Kelimeler:

Sinematik Anlatimda Kolektif Kimlik ve Travmatik Hafiza
2017
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, sömürge sonrası dönem Kuzey Afrika toplumlarındaki sinema filmi üretiminin travmatik hafıza ve kültürel kimliklerin dışavurumundaki rolünü analiz etmek istemektedir. Birer görsel sanat ürünü olan sinema filmlerinin, geçmişin yeniden inşa edilmesinde ve tarihi anlatıların hatırlara getirilmesindeki işlevi üzerinde durulmaktadır. Bu maksatla, Kuzey Afrika’nın koloni dönemini yansıtan az sayıdaki sinema filminden biri olan Çöl Aslanı: Ömer Muhtar adlı filmden yola çıkılmaktadır. Film aracılığı ile kültürel unsurların görsel olarak geçmiş ve bugünü bütünleştirici rolüne vurgu yapılmaktadır. Ömer Muhtar karakterinin kahramanlaştırılarak anlamların yeniden üretimi sağlanırken, nesiller arası ilişki kurulduğu ve kültürel hafızanın güçlendiği iddia edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 825
2023 Impact/Etki : 0.065
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi