Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 53
 İndirme 23
 Sesli Dinleme 1
Çocukların sosyal medya kullanımlarına yönelik yetişkin tutumları üzerine nitel bir inceleme
2018
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, bilim ve teknoloji alanında görülen hızlı gelişmeler yaşamımızın her alanında yerini almaktadır. İnternetin gelişimiyle gün yüzüne çıkan yeni medya olarak da adlandırabildiğimiz sosyal medya kavramı, bireylere yeni sosyalleşme ve ifade alanları yaratmaktadır. Tek yönlü bilgi paylaşımından çift yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşım evresine geçilmiştir. Meydana gelen bu değişim sayesinde izleyici dönüşüme uğramıştır. Geleneksel iletişim teknolojilerinde yalnızca izler kitle konumunda olan birey, internet teknolojilerinin gelişimi ve sosyal medya olgusu sayesinde hem izleyici hem de katılımcı konumuna geçmiştir. Sosyal medya olgusu her yaştan bireyin temel iletişim araçlarından biri haline gelmiştir. Artık ilköğretim öğrencileri dahi arkadaşlarıyla iletişim kurmak, oyun oynamak, öğretmenleriyle irtibata geçmek gibi çeşitli amaçlarla sosyal ağları kullanmaktadırlar. Bu araştırma içerisinde çocukların günümüzdeki sosyal medya kullanım yoğunluklarına yetişkinlerin bakış açıları ve tutumları irdelenmeye ve analiz edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca çocukların sosyal medya kullanım durumlarına karşı farklı konumlarda bulunan yetişkinlerin bakış açılarında hem fikir olup olmadıkları da incelemeye alınan noktalardandır. Bu sebeple öğretmen, pedagog, okul müdürü, ebeveyn, sosyal medya uzmanı gibi toplumda farklı rollerde yer alan fakat konuyla doğrudan ya da dolaylı olarak ilgileri bulunan yetişkinler katılımcı olarak seçilmiştir. Araştırma verileri, 10 ayrı katılımcı ile derinlemesine görüşmeler yapılarak toplanmıştır. Araştırma sonucunda, elde edilen verilere göre görüşmelere katılımcı olarak seçilen yetişkinlerin, çocukların sosyal medya kullanımları konusunda kafalarının karışık olduğu ve konuyla ilgili tutumlarında çeşitlilikler bulunduğu gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 825
2023 Impact/Etki : 0.065
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi