Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 56
 İndirme 18
Toplumsal cinsiyet sorunu açısından Recep Tayyip Erdoğan ve Barack Obama’nın konuşmalarında kadın
2018
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsal cinsiyet eşitliği kadın ve erkeğin toplumda imkânlardan eşit şekilde yararlanmaları ve eşit haklara sahip olmaları anlamına gelmektedir. Siyasi liderlerin kadın kimliğinin yeniden tanımlanmasında ve temsilinde önemli rolü bulunmaktadır. Kamuoyu internet, gazete haberleri, hükümet bildirileri, resmi açıklamalar vd. araçlar vasıtasıyla devletin çeşitli alanlardaki politikalarıyla ilgili bilgi ve izlenimlerini elde etmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki söylemler kimliğin yeniden inşasına aracılık etmekte ve farklı temsilleri öne çıkarmaktadır. Çalışmamızın amacı siyasi liderlerin internette yer alan söylemlerindeki toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın kimliği algısını incelemektir. Çalışmada ilk olarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm, kavramsal ve tarihsel çerçevede tanımlanmıştır. Daha sonra 2014-2017 yıllarında internette yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kadınların toplumdaki yeri ve önemi ile ilgili söylemleri betimsel içerik analizi ile incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda, her iki Siyasi liderin söylemlerinin, ağırlıkla kadınların, karar alma, temsil ve kamusal alanda çalışma gibi meşru haklarını destekler nitelikte olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Women In Recep Tayyip Erdogan and Barack Obama's Speeches In Terms Of Gender Problem
2018
Yazar:  
Özet:

Gender equality signifies that women and men are able to enjoy the equal opportunities and rights in a society. Political leaders, therefore, play a significant role in reconstructing and representing of women identity. Public opinion gains information and impressions regarding the politics of the state in various fields through internet, reports, government statements, official declarations, etc. The speeches on gender equality take a role in reconstructing identity and bring out the different representations. This study aims at analyzing the political leaders’ selected speeches on the internet concerning gender equality and women identity. In the study, the terms ‘gender equality’ and ‘feminism’ have been firstly defined within the historical and conceptual context. Following this, the speeches of the president of Recep Tayyip Erdoğan and Barack Obama, former president of The United States of America, between 2014 and 2017, concerning women’s place and importance in society, have been examined in a descriptive analysis. As a result of the study, it is clearly evident that the speeches of both leaders are supporting the legitimate rights of women such as decision-making, representation and working in public.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 829
2023 Impact/Etki : 0.065
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi