Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 124
 İndirme 36
Osmanlı Dönemi Gümüşhane İli Madencilik Tarihine Genel Bir Bakış
2016
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Özet:

The Gumushane city where the earliest record of mining is dated to be in the Early Bronze Age was governed by different empires such as Hittites, Persians, Romans, Byzantians, Trabzon Pontus and Ottomans. In the Gumushane city borders, there are over 100 historical mines that most of them were mined in the Ottoman Era. Historical mines were operated in parallel with different Ottoman periods of development, stagnation and decadence. The gold era for mining history of Gumushane city can be accepted to be 17th century. Until the end of 18th century, the mining operations in Gumushane were performed actively. After the active mining time during the 17th and 18th centuries, mines in Gumushane started to be abandoned because of some reasons such as no following the international technological developments. Beside, wars, mine stealers, the commissioned mine managers who misconducted their duties and had no respect to the laws, the worsening economy of the Ottoman Empire made the mining industry in Gumushane city be influenced negatively and stop in early years of the 20th century

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




MT Bilimsel

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 126
Atıf : 302
2023 Impact/Etki : 0.16
MT Bilimsel