Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 429
 İndirme 35
 Sesli Dinleme 1
SEYYİD MAHMUD BİRİFKANİ’NİN BİRİFKAN SEYYİDLERİ ADLI ESERİNDE İSİMLERİ ZİKREDİLEN AHLATLI SÜHREVERDÎ ŞEYHLERİ
2016
Dergi:  
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kubbetü’l-İslam ünvanlı üç şehirden biri olan Ahlat, İslam alemindeki ilmî ve tasavvufî hareketlilikten nasibini almıştır. Tarîkatların kurumsallaşmasıyla beraber Ahlat’ta tekke açan ilk tarikatlardan biri Sühreverdiyye’dir. Hemedânlı Sühreverdî şeyhlerinden Seyyid Ali ez-Zordânî’nin oğlu Seyyid Ahmed el-Hemedânî’nin Ahlat’ta açtığı Sühreverdî Tekkesi, Ahlat ve çevresinde Sühreverdiyye Tarîkatı’nın neşredildiği ilk merkezdir.Seyyid Mahmud Birifkani’nin Birifkan Seyyidleri adlı eseri, Sühreverdiyye Tarikatı’nın Ahlat’taki temsilcileri hakkında önemli bilgiler sunmaktadır. Bu esere göre, Seyyid Ahmed el-Hemedânî’nin Ahlat’ta başlattığı irşâd faaliyetleri, kendisinden sonra çocukları tarafından sürdürülmüştür. Ahlat’ta Sühreverdîlik Seyyid Hüseyin Ahlatî’nin çok kalabalık bir toplulukla Mısır’a göç ettiği 790/1388 tarihine kadar aralıksız devam etmiştir. Ahlatî nispetiyle tanınan aile fertlerinin Mısır ve Irak bölgelerine göç etmeleriyle Ahlat’ta Sühreverdî tarikatının faaliyetleri zayıflarken, gittikleri bölgelerde yaygın olan Halvetiyye, Medyeniyye, Kâdiriyye ve Nakşbendiyye gibi tarîkatlara intisapları uzun süredir taşıdıkları Sühreverdî kimliklerinin zamanla yok olmasına sebep olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 789
2023 Impact/Etki : 0.349
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi