Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 16
SÂDIK ÇÛBEK, NATURALİZMİN ÖYKÜLERİNE YANSIMASI VE “KAFES” ADLI SEMBOLİK HİKÂYENİN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ
2016
Dergi:  
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sâdık Çûbek, (1295-1377 hş. / 1916-1998 m.) modern İran edebiyatının tanınmış hikâye ve roman yazarlarından birisidir.  Çûbek hikâyenin yanında, roman, piyes hatta şiir türünde eserler vermiş olmasına karşın, İran Edebiyatında daha çok “hikâyeci” kimliği ile tanınmıştır. O, kısa hikâyelerini Amerikalı hikâye yazarı, şair Edgar Allen Poe (1809-1849) ve Anton Pavloviç Çehov (1860-1904) gibi Rusya’nın 19. yüzyıl sonlarındaki hikâye yazarlarının tekniğine yakın, kendine özgü bir tarzda yazmıştır. Ayrıca, Sâdık Hidâyet  (1903-1951)’ten başka birkaç yabancı yazara örneğin; Ernest Miller Hemingway (1899-1961)’e William Cuthbert Faukner (1897-1962)’a ve Henry James (1843-1916)’e de ilgi göstermiştir.  Çûbek, kısa hikâyelerinde cinayet, savaş, musibet, fakirlik vb. konuları işlemiştir. O, eserlerinde daha çok toplumun alt kesiminden talihsiz kişileri kahraman olarak seçmiş; onların hayat ayrıntılarını, tarafsız bir tutum takınarak tasvir perdesine taşımıştır. Ayrıca, eserlerinde daha çok gerçeğin çirkin yönünü göstermeye çalışmıştır. Bu özellik, Sâdık Çûbek’i hikâye yazarlığının yanı sıra, natüralizm akımına yaklaştırmıştır. Bu makalede; naturalizm akımı, Sâdık Çûbek’in hayatı, edebi kişiliği, eserleri, kısa hikâye yazımcılığı, hikâye yazımcılığında kullandığı anlatım metotları hakkında kısaca bilgi verilmiş; Çûbek’in “Kafes” adlı sembolik hikâyesinin çevirisi yapılmıştır. Son olarak, çevirisi yapılan hikâye muhteva unsurları ve anlatım teknikleri bakımından incelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

SÂDIK ÇÜBEK, ANNESS TO THE STORY OF NATURALISM AND THE SEMBOLIC STORY ON THE NAME "KAFES"
2016
Yazar:  
Özet:

It is the one of the most famous in the world, and it is the one of the most famous. 1916-1998) is one of the famous stories and novelists of modern Iranian literature.  In addition to the story, although Zûbek has given works in novel, poetry and even poetry, it is more well-known in Iranian Literature for its "historical" identity. He wrote his short stories in a unique style, close to the technique of Russian historians in the late 19th century, such as American historian, poet Edgar Allen Poe (1809-1849) and Anton Pavlovich Cehov (1860-1904). He also showed interest in several foreign writers, in addition to the Sadik Guide (1903-1951) for example; Ernest Miller Hemingway (1899-1961) to William Cuthbert Faukner (1897-1962) and Henry James (1843-1916).  In their short stories, murder, war, misery, poverty, etc. He processed themes. In his works, he chose the unhappy people more than the underpart of society as heroes; he moved their details of life, with a neutral attitude, to the painting curtain. He also tried to show more the ugly direction of the truth in his works. This feature has brought Sadik Çûbek to the flow of naturalism, in addition to his story writing. This article provides brief information about the naturalism flow, the life of Sadik Çûbek, his literary personality, his works, the short story writing, the narrative methods he uses in the story writing; a translation of Çûbek's symbolic story called "Kafes" has been made. Finally, the translation of the story was tried to be studied in terms of the elements of the narrative and the techniques of the narrative.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 831
2023 Impact/Etki : 0.349
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi