Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 55
 İndirme 22
Y Kuşağının Girişimcilik Algısının Ölçümüne Yönelik Bir Araştırma
2016
Dergi:  
International Journal of Academic Values Studies
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bir meslek olarak görülmeye başlayan girişimcilik, ekonomik ve toplumsal gelişmenin temel faktörlerinden birisidir. Özellikle içinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında öneminin daha da artması ile birlikte girişimcilik, toplumun her kesimine yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde de başta üniversite gençliği olmak üzere girişimciliğin gençler arasında da hızla yayıldığı görülmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmada özellikle Y kuşağını oluşturan üniversite öğrencilerinin girişimcilik algısı bireysel özellikler kapsamında ele alınarak incelenmiştir. Çalışmanın evrenini İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübüne üye olan, yaşları 18 ile 28 arasında değişen ve tesadüfî örneklem yoluyla seçilmiş üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. Ana kütleyi temsil eden örneklem sayısı ise; 184 kişidir. Araştırmada veriler, literatürde kullanılmış, geliştirilmiş, geçerlik ve güvenirlikleri sınanmış çeşitli ölçeklerden ve sorulardan yararlanılarak oluşturulan bir anketle toplanmıştır. Bu araştırmada ölçeğin iç geçerliliği ölçmek için faktör analizi ve güvenilirliğini ölçmek için güvenilirlik analizi yapılmıştır. Ayrıca araştırma sonucunda ortaya çıkan değişkenler arasındaki ilişkinin gücünü ve yönünü belirlemek için korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Bu analiz sonuçlarına göre katılımcıların bireysel ve düşünsel özellikleri arasında orta düzeyde bir ilişki bulunmuştur. Düşünsel özellikler ile davranış özellikleri arasında ise düşük bir ilişki vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Academic Values Studies
International Journal of Academic Values Studies