Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 29
TAHİR OLGUN’UN MANZUM BATI EDEBİYATI TARİHİ
2017
Dergi:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tahir Olgun, Türk edebiyatının önemli ve çok yönlü simalarındandır. Değişik türlerde kaleme aldığı eserleri arasında, manzum edebiyat tarihleri de bulunmaktadır. Bunlardan biri, 1937‟de yazdığı fakat yayımlamadığı 19. Asrın Yarısına Kadar Garp Edebiyatı Tarihi’ne Dair Manzum Bir Muhtıra adlı bir Batı edebiyatı tarihidir. Bu eser, bildiğimiz kadarıyla, Batı edebiyatı hakkında Türkçede yazılmış ilk ve tek manzum tarihtir. Bu manzume de dâhil olmak üzere, Tahir Olgun‟un edebiyat tarihi alanında nazım yahut nesir olarak kaleme aldığı eserler, edebiyat hocalığı zamanında hazırladığı ders notlarına dayanmaktadır. Bu sebeple eserde didaktik bir yaklaşım vardır. Eski Yunan ve Latin edebiyatları hakkında kısa bir girişten sonra 13. asırdan başlayarak önde gelen Avrupa ülkelerinin edebiyatları ve önemli edebî şahsiyetleri hakkında genel bilgiler veren yazar, bu dönemleri ve sanatçıları şiir, nesir, tarih, roman ve komedi gibi başlıklar altında değerlendirmiş; ayrıca bazı edebî akımlar için ayrı başlıklar açmıştır. Asıl uzmanlığı Batı dilleri ve edebiyatları üzerine olmayan Tahir Olgun, bu eseri yazarken kendi döneminde telif ya da tercüme edilmiş olan Batı edebiyatı tarihlerinden bolca yararlanmış; bununla birlikte kendi yorumlarına da yer vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi