Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 87
 İndirme 27
FAİK AHMET BARUTÇU’NUN KALEMİNDEN II. İNÖNÜ MUHAREBESİ
2018
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi’ni keyfi yorumlayan İtilaf Devletleri, 1 Kasım 1918’den itibaren Türkiye’yi işgale başlamıştı. Bu gelişmelere İstanbul Hükûmeti ve onun yanında yer alan basın sessiz kalırken Anadolu basını Millî Mücadele hareketine tüm gücüyle destek vermiştir. Millî Mücadele’yi destekleyen gazetelerden biri de Trabzon’da yayımlanan İstikbâl gazetesidir. İngiltere ve Yunanistan’ın yardımları ile teşkilatlanan Rumlar, Trabzon ve yöresini de içine alan bağımsız bir RumPontus Devleti kurmak için yoğun bir hazırlığa girişmiş- lerdi ve bununönemli ayağını da basın oluşturuyordu. İstikbâl, Rumların bu propagandaları karşısında halkı bilinçlendirmek ve basın alanında onlarla mücadele etmek amacı ile kurulmuş bir gazete idi. 10 Aralık 1918-17 Mart 1925 arası dönemde yayın hayatını sürdüren gazetenin başyazıları, aynı zamanda gazetenin sahibi olan Faik Ahmet (Barutçu) Bey’e aitti. 10 Mart 1921-28 Nisan 1921 arası sayılarında Faik Ahmet Bey tarafından kaleme alınan ve II. İnönü Savaşı’nı konu edinen makaleler, çalışmamızın konusunu teşkil etmektedir. Savaşın sebebi, gidişatı ve sonucuna yönelik öngörüler ile Avrupalı devletlerin bu süreç- teki ve sonrasındaki tutumunun ele alındığı bu makaleler, II. İnönü Savaşı’nın basına yansıması açısından önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi