Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 82
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
ERGENLİK/GENÇLİK DÖNEMİ DİN EĞİTİMİ: SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Günümüzde eğitim, kabul gören en yaygın tanımıyla bireylerin duygularında, düşüncelerinde, tutumlarında, davranışlarında istendik değişiklikler meydana getirme sürecidir. Din de insanların davranışlarının olumlu yönde değişimini ve toplumun bu yönde şekillenmesini amaçlamaktadır. Buradan, ortak paydada birleşen bu kavramların bilimsel/teknolojik gelişmelerin yaşandığı güzümüzde, hızlı gelişim ve dönüşümlerin beraberinde getirdiği bireysel/toplumsal problemlerle birlikte çok daha fazla önem ve öncelik kazandığı anlaşılmaktadır. Bu süreçte bireylerin ihtiyaçları/durumları onlara verilecek eğitimi belirlemektedir. Dolayısıyla bireylere verilecek din eğitiminin de niteliği, onların gelişim dönemlerinin çok iyi bilinmesiyle doğru orantılıdır. Bilhassa din eğitiminde kritik/hassas dönem diyebileceğimiz ergenlik/gençlik dönemi ve bu dönemdeki bireylerin gelişim özellikleri (fiziksel/bilişsel/duygusal/dini/ahlaki vb.), üzerinde durulması gereken en önemli hususlardan biridir. Buradan hareketle çalışmada, ergenlik/gençlik döneminin özellikleri (fiziksel/zihinsel/duygusal/sosyal/dini/ahlaki) üzerinde durularak bireylere verilecek din eğitiminde etkili olan aile, okul, sosyal çevre, kitle iletişim araçları gibi faktörlerin etkileri ele alınacak ve bu süreçte karşılaşılan sorunlar tespit edilecektir. Ayrıca bunların çözümünde etkili olabilecek (ebeveyn/öğretmenler için) yöntemler ortaya konularak milli/manevi değerlerine bağlı, şahsiyetli, yüksek karakterli, kişisel gelişimi güçlendirilmiş bireylerin yetiştirilmesi yönünde çözüm önerileri getirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)