Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 2
MÜZİK ÖĞRETMENİ ADAYLARININ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINA İLİŞKİN ZİHİNSEL İMGELERİ
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, müzik öğretmeni adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili algılarının zihinsel imgeler (metaforlar) yoluyla belirlenmesidir. Araştırmada çalışma grubunu İnönü Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KATÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmekte olan 173 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Araştırmanın verileri boşluk doldurmayı gerektiren ve tek sorudan ibaret olan bir formla toplanmıştır. Her öğrencinin, “KPSS …. gibidir, çünkü ….” cümlesini tamamlamasıyla veriler elde edilmiştir. Verilerin analizinde ve yorumlanmasında içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırma bulguları öğretmen adaylarının 55’inin olumlu, 106’sının olumsuz görüşte olduğunu göstermiş ve genel olarak KPSS hakkında olumsuz tutuma sahip olduklarını ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, öğretmen adaylarının ifadeleri incelendiğinde 114 geçerli metofor ürettikleri görülmüştür. Metafor sayısına göre sırasıyla ruhsal gerginlik, sınavın işlevi, sınav kaygısı, fiziksel gerginlik, gelecek kaygısı, anlamsızlık, özgürlük, yaşamın tadı, sıkıntı sonrası rahatlama, zorunluluk ve belirsizlik kavramsal kategorileri olmak üzere toplam 11 kategori altında toplanabildiği görülmüştür. Elde edilen bulgular ışığında bu konuda farklı illerde öğrenim görmekte olan öğrencilerle de araştırmalar yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)