Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
ÖĞRENCİ OTOMASYON SEÇİMİNDE KRİTERLERİN ÖNEM KATSAYILARININ BELİRLENMESİ
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde öğrenci, akademisyen ve idari personel üçlüsünün koordinasyonunu sağlama görevini üstlenen otomasyon sistemleri her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Değişen mevzuat, yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde otomasyon yazılımlarının güncel olması gerekmektedir. Her üniversitenin kendi ihtiyaçlarına göre sistemi kendileri üretebildikleri gibi farklı firmalardan da temin edebilmektedirler. Üniversitelerde öğrenci işleri zaman alıcı, iş yükünü ve bürokrasiyi artırıcı faaliyetlerdir. Öğrenci otomasyon sistemi; tamamen web tabanlı olarak geliştirilen ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, hazırlık, formasyon gibi farklı bir çok yapıdaki öğrencilerin, üniversite hayatı boyunca ilk kayıt zamanından mezun oluncaya ve mezuniyetinden sonraki süreçte belge işlemleri, ders kayıt, ders seçimi, transkript gibi tüm akademik süreçlerini yürütülmesini sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı öğrenci otomasyon sistemi seçiminde gerekli olan kriterleri belirlemek ve bu kriterleri önem katsayılarını belirlemektir. Bu amaçla literatür taraması ve uzman görüşü doğrultusunda belirlenen yetmiş bir kriter otuz dokuz kişiden oluşan uzman ekip tarafından DELPHİ yöntemi ile değerlendirilerek on beş kritere düşürülmüştür. Kriterlerin önem katsayılarının belirlenmesi ise Analitik Hiyerarşi Süreci yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Böylece öğrenci otomasyonunda öncelikli olarak hangi kriterlere daha çok önem verilmesi gerektiği ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)