User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 77
 Downloands 3
Sosyal Devlet ve Sosyal Güvenlik Anlayışında Meydana Gelen Değişiklikler Bağlamında ABD ve Türkiye’deki Sağlık Reformlarının Karşılaştırılması (2005-2015)
2017
Journal:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Author:  
Abstract:

Bireylerin ve toplumun sağlık hakkı, özellikle sanayileşme sonrası, 1929 Ekonomik Buhranı ve İkinci Dünya Savaşı sonrası en temel insani hak olarak kabul görmeye başlamıştır. İkinci Dünya Savaşı sonrası sosyal devlet anlayışının yaygınlaşmasıyla birlikte sağlığın korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması, sağlıklı yaşam koşulların oluşturulması ve sürdürülmesi, kamusal bir hizmet niteliği kazanarak devlet tarafından üstlenilmiştir. Bu kapsamda devletler bireylerin ve toplumun sağlık sorunlarına karşı güvence altına alınması için, sosyal güvenlik sistemleri içerisinde sağlık sistemlerini oluşturmuştur. Sosyal devlet anlayışı, 1970’li yıllarda meydana gelen petrol krizleri sonrası küreselleşme hareketleri ve uygulanan neo-liberal politikalar sonucu kamusal hizmetler yeniden yapılandırılmıştır. Sosyal ve ekonomik gelişmeler beraberinde sağlık harcamalarını artmasına yol açtığı için devletler, söz konusu harcamaların maliyetleri ve finansmanı noktasında yeni düzenlemelere gitmiştir. Bu çalışmada 2008 küresel ekonomik krizi sonrası ABD ve Türkiye’deki sosyal güvenlik anlayışındaki değişiklikler ile uyguladıkları sağlık reformları incelenmiştir. Bu bağlamda her iki ülkenin sağlık hizmetlerinin kalitesi ve sağlık harcamaları göstergeleri dikkate alınarak, ülkelerin bütçelerinde meydana getirdiği mali etkilerin benzerlikleri ya da farklılıklarının, karşılaştırılarak ortaya konulması amaçlanmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)