Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 1
TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİNDE MODERNLEŞMENİN OKZİDANTAL VE ORYANTAL AİLE YAPISINA ETKİSİ: (ELAZIĞ VE İSTANBUL İLİ KARŞILAŞTIRMASI)
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Çağımızda toplumsal değişmeye paralel olarak hızlı bir devinime ve deformasyona uğrayan kurumlardan biri de kuşkusuz ailedir. Kutsiyet atfedilen bu kurumsal yapının Nietzsche’nin tanımlaması ile çöküntüye (decadenz) uğraması şüphesiz toplumsal yapının da bozulmasına aracılık etmektedir. Cumhuriyetin ilanının akabinde, özellikle 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren sosyo-kültürel bu modernleşme anlayışının tüm toplumsal katmanlarda kendisini baskın şekilde hissettirdiğini söylemek mümkün görünmektedir. Tarihsel bir seyir izleyen modernite anlayışının aynı zamanda kentlerin sosyal dokusunun yeniden yapılanmasına, şekillenmesine zemin hazırladığı gibi toplumsal kurumun temel taşı olan aile yapısındaki olumsuz değişimlere de neden olduğu söylenebilir. Bu araştırma Batı (okzidantal) tarzı bir yaşam kültürünü benimseyenler ile Doğu orijinli (oryantal) geleneksel yaşam kültürünü sürdüren bireylerin “modernite” algısına ve beklentilerine yönelik korelasyonu ölçmeye ve tespit etmeye yöneliktir. Çalışma Türkiye evreninden hareketle Elazığ ve İstanbul illeri örneklemi üzerinde survey yöntemi ile yürütülmüştür. Basit-Rastgele Örnekleme ve random yöntemi ile belirlenen katılımcılara uygulanan anket sonuçları SPSS 16.0 programı yardımıyla basit frekans dağılımı ve yüzdelik dilimleri alınarak yorumlanmaya çalışılmıştır. Elde edilen veriler sonucunda bu araştırma için belirlenen hipotezleri destekler mahiyette önemli ve anlamlı bulgulara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)