Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
Batı Avrupa'daki Göçmen Türklerin Türkiye-AB İlişkisine Etkisi
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı sonrası Batı Avrupa ülkelerinin ekonomik kalkınmaya paralel olarak iş gücü piyasasındaki ihtiyacı karşılamak adına Türkiye ile karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde göçmen alımı gerçekleştirmesiyle birlikte, Avrupa’ya geçici istihdam amaçlı birçok göçmen gitmiş ve kendilerine ait bir düzen kurmalarından ötürü bu göç, kalıcılığa dönüşmüştür. Böylelikle göçmenler siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel hayata katılımını sağlayan bir süreç başlamıştır. Fakat bu süreçte Türklerin başta yabancı düşmanlığı olmak üzere, işsizlik, eğitim, dil, din, kimlik, İslamofobi algısı, fırsat eşitsizliği, aile, gençlik problemleri, örgütlenme/dernekleşme gibi konularda birtakım sorunlarla karşı karşıya kaldığı görülmüş ve bu sorunlar çerçevesinde de Avrupalıların gözünde zamanla değişim ve gelişim gösteren bir Türk imajı oluşmasına sebep olmuştur. Bu bağlamda çalışmamızın amacı göç ile birlikte giden Türklerin, Avrupa'daki varlığı, entegrasyon sürecindeki mevcut sorunları ve bu sorunlar çerçevesinde oluşan imajın günümüz Türkiye-AB ilişkilerine etkisi değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of Turkish migrants in Western Europe on the EU-Turkey relationship
2017
Yazar:  
Özet:

and II. After the World War II, as the Western European countries in order to meet the needs of the labour market in parallel with economic development, in the framework of mutual agreements with Turkey, many migrants have gone to Europe for temporary employment purposes and because of their own order, this migration has become sustainability. Thus begins a process that enables migrants to participate in political, social, economic and cultural life. But in this process Turks have seen a number of problems in issues such as unemployment, education, language, religion, identity, Islamophobia perception, opportunity inequality, family, youth problems, organization/association, and in the framework of these problems has also caused the formation of a Turkish image that shows change and development over time in the eyes of Europeans. The aim of our work in this context will be to assess the influence of the Turks who go along with migration, their presence in Europe, the current problems in the integration process and the image of these problems formed in the framework of the current Turkey-EU relations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)