Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
Sosyal medyanın etkileşim ve ifade belirtmeye katkısı, ulusal gazetedeki kullanıcı yorumları ve köşe yazarlarının kişisel sosyal medya hesaplarındaki yorumlar üzerine bir araştırma.
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Bilginin ve iletişimin son derece değerli olduğu günümüz toplumunda durdurulamaz teknolojik gelişmeler günümüzde pek çok yapının da dönüşmesine neden olmuştur. Bu dönüşüm en fazla iletişim dünyasını etkilemiştir. Çünkü, teknolojinin yarattığı yeni toplum yapısı yani bilişim toplumu insanların iletişim sistemindeki rolünü farklılaştırmıştır. Teknoloji temelli bilişim toplumunun yarattığı iletişim dünyasını geleneksel iletişim dünyasından ayıran en önemli özelliği etkileşim kavramını baş aktör olarak benimsemesidir. Bilişim toplumundaki yeni iletişim ortamlarında web1.0’dan web 2.0’a geçişle birlikte etkileşim ortamları artmıştır, böylece izleyici ya da okuyucu artık aktif bir rol üstlenerek kullanıcı konumuna geçmiştir. Ancak; kullanıcı olarak var olabildiğimiz bu etkileşimli ortam hayatımıza geleneksel medya sayesinde değil, teknolojik gelişmelerle birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya sayesinde girmiştir. Sosyal medya ile birlikte kullanıcılar kendi fikirlerini paylaşabilir ve geri besleme(feedback) alabilir hale gelmişlerdir. Bununla birlikte kullanıcılar sosyal medyada görsel-işitsel verileri üretip paylaşabilmekte ve başka insanlarla fikir alışverişinde bulunabilmektedir. Yeni teknolojik buluşların doğrultusunda artık insanlar çok rahat bir şekilde iletişim kurmaya başlamış bu da insanların yalnız olmadığını, kendi düşüncelerinden olan kişileri farkına varmalarını sağlamıştır. Bu sayede çok seslilik olmaya başlamış ve demokrasi, insan hakları, özgürlük, adalet, eşitlik gibi kavramlar daha fazla söylenmeye ve etkili olmaya başlamıştır. Bu çok sesli ve özgür ortamın geleneksel medyada sosyal medyadaki kadar var olmadığı bir gerçektir. Geleneksel medyadaki suskunluk sarmalı sosyal medya ile birlikte aşılmıştır. Etkileşimli ortamla birlikte kullanıcı taleplerinin değişmesi üzerine geleneksel medya da sosyal medya içerisinde kendine yer edinmek durumunda kalmıştır. Bu çalışmada da; geleneksel medya içerisinde yer alan ulusal gazetelerdeki köşe yazarlarının kullanıcılarla etkileşim oranını, gazetenin resmi internet sitesindeki yorumlar ve sosyal medya yorumları açısından karşılaştırılması ve incelemesi yapılacak, köşe yazarlarının etkileşim oranları değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)