Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 114
 İndirme 6
İBN HALDÛN’UN ASABİYYET KAVRAMI: SİYASET TEORİSİNDE YENİ BİR AÇILIM
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Fast and detailed constructive process forced by the global change and transformation that are gone through penetrates not only to thepolitical, cultural and economical affairs but also basic philosophical, particularly epistemological perceptions, and this situation necessitates a total and interdisciplinary approaches fort he analysis of the questioned process. In this respect, Ibn Khaldun, a 14th century Islam philosopher, who explains the social change/transformation using conceptual theory “asabiyyah” and evaluates transformation as an inner variable connected to the whole other factors in the system, put forward a political philosophy that are considered as a source of analyzes which could overcome the impasse experienced by the current modern political philosophy. The main purpose of this study is to examine the “asabiyyah” concept theorized by Ibn Khaldun in his famous work The Muqaddimah for putting forth the change and transformations of tribes, communities and societies, and to analyze if this concept could be posed forth as a new political theory in line with explaining of the changes for modern societies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)